Hořčičné semínko bílé celé

Kód: V095
91,39 Kč
Skladem (>5 ks)

Jemná chuť, příjemně kořeněné, lehce nasládlé.

Detailní informace

Jsme výrobce
Jsme výrobce
Díky tomu vám můžeme nabídnout kvalitu za skvělé ceny.
Dárek zdarma
Dárek
Při nákupu nad 2 000 Kč vám do balíčku schováme překvápko.
Dopravu máte zadarmo
Doprava zdarma
Při nákupu nad 2000 Kč máte dopravu zdarma.

Detailní popis produktu

Hořčičné semínko není jen jedno. Sklízí se v různých barvách. Hořčici bílé se říká Sinapis alba, hořčici hnědé indické Brassica juncea a hořčici černé Brassica nigra. Bílé hořčičné semínko má jemnou chuť, je příjemně kořeněné a lehce nasládlé.

Na co se hořčičné semínko v kuchyni používá?

Nejčastěji se používá hořčičné semínko jako koření a konzervační prostředek při nakládání zeleniny (zelí, červené řepy, okurek, hub, ryb), při výrobě marinád či při výrobě vermutů (kořeněných vín). 

Skvělá jsou hořčičná semínka na omáčku k rybám a vyrábí se z nich také hořčičný prášek, kterým se pak dochucují omáčky barbecue a různá masová jídla. A samozřejmě se z ní vyrábí všechny druhy hořčice a je neskutečně výborná salátových dresincích.

Hořčičné semínko používáme například do tekuté marinády Pfefferico, koření na zvěřinu či koření na pečené koleno.

Pozor! Přidávejte až na konec vaření

Až budete z hořčičného semínka něco vařit, přisypte ho k pokrmu až k samému konci vaření. Teplo totiž rychle oslabuje sílu hořčice a mohli byste být zklamaní, že nemá takové grády, na které jste se tak těšili.

Jak skladovat hořčici?

Všechny druhy hořčičných semínek jsou velmi trvanlivé, ale musí se skladovat v suchu.

Věděli jste, že...

Celá semena hořčice nijak nevoní? Jejich palčivost se rozvine až po rozemletí a její typická zemitá štiplavost teprve až při tepelné úpravě.  

Doplňkové parametry

Kategorie: Přírodní koření
Hmotnost: 0.6 kg
Hmotnost: 500 g
? Minimální trvanlivost: 12 měsíců
? Způsob zpracování: Celé

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: