Napsala Jana, doba čtení: 2 minuty
Abyste si zajistili, že koupené koření bude mít co možná nejintenzivnější chuť a vůni je lepší kupovat celé koření a doma si ho podle potřeby umlít v mlýnku nebo rozdrtit v hmoždíři. Některé druhy koření jsou totiž velmi citlivé na zvýšenou teplotu, která při procesu mletí zcela přirozeně vzniká. V důsledku toho pak některé druhy koření přichází o své aroma, které je při vaření stejně tak důležité jako jeho chuť. Proto jsou mnozí lidé zklamáni, když koupí mleté koření, které nevoní.
Za zastudena šetrně zpracované koření
Tohle však neplatí u našeho mletého a drceného přírodního koření. Koření meleme a drtíme úplně jinak, než je v naší praxi běžné. Protože chováme velký respekt k surovině, přistupujeme takto i k jejímu zpracování.
Od našich dodavatelů nakupujeme celé koření a dále ho sami zpracováváme šetrným způsobem za studena tzv. kryogenním mletím, tedy za pomoci tekutého dusíku.
Tekutý dusík uchovává aroma mletého koření
Tekutý dusík surovinu před mletím ochladí natolik že je koření nejen chladnější, ale především pak tvrdší a křehčí. Díky chladnější teplotě se koření mele snáze na požadovanou hrubost a nedochází tak k nežádoucímu zahřívání, které surovinu degraduje.
Tohle je důvod, proč jsou vůně a chutě našeho mletého a drceného koření tak intenzivní. Stejně tak silné chutě jsou přirozeně i ve všech směsích koření, které vyrábíme z kryogenně mletého koření.
Nadstandardní kvalita a výhodná cena
Kryogenní mletí je až o 70 % finančně nákladnější než klasické mletí, ale vzhledem k objemu koření, které denně zpracováváme pro velkoobchod, můžeme garantovat nejen nadstandardní kvalitu, ale také výhodnou cenu pro běžné spotřebitele.
Právě výjimečná kvalita a rozumná cena dělá již léta naše výrobky tolik atraktivní pro i pro konečné spotřebitele, kteří si za těch 30 let dokázali cestu k našemu koření najít i přes absenci kamenného obchodu a e-shopu.
Díky e-shopu je však koření již dostupné úplně všem.
Kde najdete kryogenní koření Progast?
Internetový obchod jsme se pro vás snažili udělat maximálně přehledný. Veškeré přírodní koření zpracované pod tekutým dusíkem si můžete snadno vyfiltrovat podle způsobu zpracování. Stejně tak si můžete vyfiltrovat i směsi koření, které jsme umleli či rozdrtili pod tekutým dusíkem.
Také všechny naše tekuté marinády a tekuté koření obsahují kryogenně mleté koření.