Tymián sušený

Kód: V035
124,45 Kč
Skladem (>5 ks)

Typicky kořeněná chuť a vůně s nádechem hřebíčku, máty a kafru.


Detailní informace

Jsme výrobce
Jsme výrobce
Díky tomu vám můžeme nabídnout kvalitu za skvělé ceny.
Dárek zdarma
Dárek
Při nákupu nad 2 000 Kč vám do balíčku schováme překvápko.
Dopravu máte zadarmo
Doprava zdarma
Při nákupu nad 2000 Kč máte dopravu zdarma.

Detailní popis produktu

Tymián (thymus spec.) nebo také mateřídouška tymián má kořeněnou chuť a vůni, ve které můžete cítit tóny hřebíčku, máty a kafru. Tymián je základní bylinkou, kterou najdete zejména v kuchyních západní Evropy a blízkého východu.

Využití tymiánu v kuchyni

Pokud to s dávkováním tymiánu nepřeženete, dokáže krásně zvýraznit chuť ostatních bylinek bez toho, aniž by je přebil. Tymián je držák, který na rozdíl od ostatních bylinek vydrží i pomalé dlouhé vaření.

Proto se skvěle hodí na přípravu dušených jídel, zvěřiny, paštiky, hustých zeleninových polévek, rajčatových omáček, nádivek apod. Jde také parádně do kombinace s pivem, baklažánem, pórkem, lesními houbami či cibulí.

Tymián sušený

Věděli jste, že...?

Tymián je skvělou funkční ingrediencí do marinád. Tymián totiž brání kažení masa.

S jakým kořením tymián kombinovat?

K tymiánu se náramně hodí nové koření, bobkový list, bazalka, chilli, hřebíček, česnek, majoránka, muškátový oříšek, oregano, paprika či petržel.

Tymián je nedílnou součástí bouquet garni

Tymián je také nedílnou součástí bouquet garni. Bouquet garni je svazeček bylinek, který se používá k dochucení pomalu vařených pokrmů. Kromě tymiánu obsahuje bouquet garni také bobkový list, petržel a saturejku.

Dávkování tymiánu    

Protože je tymián velmi silná bylinka, dávkujte opatrně.

 Bohatě stačí použít 1 – 2 čajové lžičky na 1000 g potravin.

Doplňkové parametry

Kategorie: Přírodní koření
Hmotnost: 0.5 kg
Hmotnost: 500 g
? Minimální trvanlivost: 12 měsíců
? Způsob zpracování: Kryogenní mletí/ drcení

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: